סכסוך עסקי

סכסוך עסקי

סכסוכים עסקיים ומסחריים

סכסוך עסקי יכול להיווצר סביב בין גופים עסקיים ובנסיבות מגוונות. במקרים רבים, הוא נוצר בגלל נושאים כספיים, שירות שאינו יעיל, אי עמידה בהתחייבויות ועוד. במקרים רבים, קיימים הסכמים בין שני הגופים לגבי הפעילויות המשותפות וניתן להיעזר בהם למציאת פתרונות המקובלים על שני הצדדים. במידה ואין הסכמות אזי ניתן להיעזר בעורכי דין, מגשרים וכמובן, בבית משפט. ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.

סכסוך עסקי – פוגע בהתנהלות המשותפת

סכסוך עסקי חמור עלול לפגוע בעסקי שני הצדדים. לכן, כדאי לפתור אותו בהקדם. הוויכוח יכול לפרוץ בנושאים כספיים. כך עקב אי תשלום, פיגור שיטתי בתשלום, תשלום מופחת ולא על פי הסיכום וכן הלאה. בעיות אחרות העלולות לצוץ הם שירות לקוי עקב אי עמידה בזמנים, בגלל אספקת מוצרים שאינם איכותיים וכדומה. במקרים בהם קיימים הסכמים כתובים הרי יש לבדוק אותם. בכל הסכם כזה קיימים סעיפים הקובעים את מפרט העבודות שיש לבצע ובנוסף סעיפים המדברים על הפרתם  והקנסות והתרופות בגללן. הדרכים לישוב הסכסוך מגוונות. הטובה ביותר היא בהידברות ישירה, כאשר חילוקי הדעות עמוקים אזי ניתן לבקש גישור מעורכי הדין שהכינו את ההסכם. אם אין כאלו או רוצים מעורבות זרה ניתן לבקש גישור מעורך דין אחר העוסק בתחום. הדרך האחרת היא פנייה של מי מהצדדים לבית משפט.

פתרונות שניתן להגיע אליהם

פתרונות אפשריים במספר דרכים. הראשונה וההגיונית ביותר היא הסכמה משותפת לאחר סבב פגישות ושיחות. דרך זאת יעילה מאוד וחוסכת זמן רב וכסף. שתי הדרכים האחרות הן קבלת פסיקת בורר או בית משפט. במקרים כאלו אין לצדדים שליטה על ההחלטות המוכתבות עבורם. את הסיכומים מעלים על הכתב כדי לפתור את הבעיה לצמיתות.

משרד מסודר

ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי המלווה ביחס אישי. הוא כולל ייעוץ, ייצוג וליווי לאורך התהליך, מחירים נוחים ועוד. מנהליו הינם בעלי ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים, בין היתר, ממתן שירותים מעולים ללקוחות רבים לאורך שנים. הם ישרתו בשמחה אחרים.

סכסוך שותפים

סכסוך שותפים בעסק יכול לפגוע רבות בפעילות שלו. הצורך המיידי הוא לנסות לפתור את העניין במהירות רבה. כאשר קיים הסכם שותפים ניתן לבדוק בו את הסעיפים המדברים על סכסוכים צפויים והדרכים לפתור אותם. בכל מקרה, אסור להשאיר מצב של סכסוך לא פתור לטובת העסק עצמו והמעורבים בו. ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רב.

סכסוך שותפים – דרכים לטיפול בו

סכסוך שותפים ניתן לטיפול ולמציאת פתרון בדרכים שונות. מרבית השותפויות הן בין שני אנשים והסיבה העיקרית היא שריבוי שותפים יוצר דינאמיקה מורכבת להתנהלות ומכבידה על ניהול כל עסק. בכל מקרה, אחת היעילות והטובות לישוב סכסוך היא הידברות ישירה ביניהם. במקרים של מתחים ופערי הסכמות רבים ניתן לבקש גישור באמצעות עורך הדין שהכין את ההסכם. הוא יכול לפרש אותו היטב בגלל שהיה מעורב בו. במידה ומעוניינים במגשר חיצוני ניתן להחליט על קבלת שירות ממנו. בכל מקרה אחר, התביעות ההדדיות יועברו לבית משפט להתדיינות. צריך לציין כי, לרוב, מפנה בית המשפט את המתדיינים לגישור מטעמו כך שההליכה לבית משפט כרוכה בהוצאת כספים, טורח ובזבוז זמן על בירוקרטיה. במידה וגישור דרך בית המשפט לא מצליח אזי השופט יקבל החלטה בהתאם לראיות והעדויות שיימסרו לו. צריך רק לזכור כי מדובר על תהליך בירוקרטי ארוך בזמן. 

פתרון הבעיות

פתרון הבעיות  הרציניות האלו יכול להתקבל במספר דרכים. הראשונה היא הסכמה משותפת. בפתרון כזה מסתמכים רבות על ההסכם השותפות הקיים. בדרך כלל יש סעיפים הנוגעים לנושאי סכסוכים ופרידות. דרך אחרת היא רכישת צד אחד את חלקו של השני. דרך נוספת היא מכירת העסק בשלמותו וחלוקת הכספים המגיעים ממנו לכל אחד. 

משרד המספק שירות מעולה

ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי המלווה ביחס אישי. הוא כולל ייעוץ, ייצוג וליווי ככל הנדרש, מחירים נוחים ועוד. מנהליו הינם בעלי ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים מלימודים, התמחויות והשתלמויות וממתן שירותים מעולים ללקוחות רבים לאורך שנים. הם ישמחו לשרת אחרים.

סכסוך בעלי מניות 

סכסוך בעלי מניות חמור יכול לפגוע בפעילות החברה. הסיבות לו הן מגוונות ויכולות להיווצר ביו שני שותפים או יותר. קיימות מספר דרכים לפתרונו כאשר, לרוב, מסתמכים על הסכמים קיימים. יש צורך לפתור בעיות בהקדם אפשרי לטובת העסק כמו גם בעלי המניות המסוכסכים. ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.

סכסוך בעלי מניות – על נושאים כספיים ואחרים 

סכסוך בעלי מניות יכול להתקיים על נושאים כספיים. כך לגבי חלוקת רווחים, דיווידנדים ועוד. סיבות אחרות הן על רקע פעילות החברה. כך כאשר צד אחד לא מסכים עם דרך הניהול, מיצוב החברה, דרכי הפרסום שלה, הכיוון אליו היא פונה ועוד. לכל חברה יש תקנון, הסכמים בין שותפים, פרוטוקולים ועוד. בהסכמים הקיימים יש סעיפים לגבי אופי ניהולה וההתנהלות של בעלי המניות בה. בין היתר, כינוס ישיבות דירקטוריון, הזמנה לאספה כללית ועוד. באמצעות מנגנונים אלו ניתן להגיע, לעיתים, להכרעה על הבעיות הדחופות הקיימות. לחילופין וכאשר הדרך הזאת אינה מצליחה ניתן להסתמך על ההסכמים בין השותפים. דרך טובה היא לבקש גישור של עורכי הדין שהיו שותפים להקמת החברה או זרים העוסקים בנושא. הדרך הקיצונית ביותר היא הגשת תביעה לבית משפט. צריך לציין כי בתי משפט נוהגים להפנות את הצדדים לגישור מטעמם. כך שמדובר בהליך דומה, אבל ארוך ובירוקרטי יותר. במידה ולא מסכימים לגישור אזי יפסוק בית המשפט בהתאם להתרשמותו.

פתרונות אפשריים

פתרונות אפשריים במספר דרכים. הראשונה היא הסכמה משותפת לפתרון על סמך ההסכם. דרך זאת טובה מאוד וחוסכת זמן רב וכסף. כל חלופה אחרת היא קבלת פסיקת בורר או בית משפט. את הסיכומים יש להעלות על הכתב כדי למזער את הסכנה לפתיחתם מחדש.

משרד יעיל ומסור

ויינברג ושות' משרד בוטיק בתחומי המשפט המסחרי עוסק בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי עם יחס אישי. הוא כולל ייעוץ, ייצוג וליווי על פי הצורך, מחירים נוחים ועוד. מנהליו הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר המגיעים, בין היתר, ממתן שירותים מעולים ללקוחות רבים לאורך שנים. הם ישמחו לשרת אחרים.

שיתוף:

עוד מאמרים

הסכם שותפים
הסכם שותפים

הסכם שותפות עסקית הסכם שותפים יכול להיערך בין מספר שותפים או